tiistai 27. toukokuuta 2014

Viimeinen viikonloppu Englannissa!







Viikonloppu vietettiin reissaillessa. Läksimme lauantaina Lontooseen aikaisin aamulla. Sää ei suosinut meitä, mutta onneksi ei kokoajan satanut. Matka kesti tunnin Banburysta Lontooseen ja päädyimme Oxford Streetille. Lontoo on oiva paikka shoppailulle ja näin myös teimme. Kiersimme Oxford Circuksen alueella, joka oli hieman pettymys, sillä joka viides kauppa oli sama. Näimme mm. Zara-myymälöitä ainakin 5 kappaletta. Susannalla oli suuremmat odotukset kauppojen suhteen ja mukaan tarttui vain muutama ostos, koska oli paljon samanlaisia liikkeitä. Löysimme myös yllättävän hyviä kauppoja, kun pyrimme sadetta pakoon. Päivään mahtui kommelluksia, ostoksia ja hyvää ruokaa. Pääsimme kotiin vasta klo 23 jälkeen.

Selfridge-kaupan upea sisäänkäynti

Ruuhkainen Lontoo

Välipala kesken shoppailun. Parhaat juomat!




Sunnuntaina pääsimme Emmin työkaverin kyydillä Stratfordiin, mikä oli mukavaa, koska emme olisi jaksaneet muuten lähteä. Menimme kävelylle joenrantaan työkaverin, hänen aviomiehen ja koiran kanssa. Tämän jälkeen pääsimme kahdestaan rauhassa pyörimään muutamilla kaupoilla ja tutustumassa kaupunkiin. Kaupungissa oli toritapahtuma, jossa kävimme katselemassa. Olimme edellisen päivän Lontoon reissusta sen verran väsyneitä, että neljä tunti Stratfordissa oli meille riittävä.

Hahmo Shakespearen näytelmästä.

Stratfordin kirkko, jonne Shakespeare on haudattu.




Hiekkakoira

Torilla sijaitseva suihkulähde

Maanantai oli bank holiday, jonka vietimme leipoessa läksiäisherkkuja töihin. Emmi sai idean, kun hänen työkaverinsa toi englantilaisia herkkuja töihin syntymäpäivänsä kunniaksi. Halusimme antaa työtovereillemme jotain herkullisia muistoja meistä ja mikä olisi sen parempaa kuin suomalainen korvapuusti. Olihan se myös hyvä tapa päättää kahden kuukauden työharjottelu. Annoimme myös vuokraemännälle ja hänen lapsilleen muutaman pullan, kiitokseksi kaikesta avusta. Susannalla välähti idea laittaa koristeeksi pöydälle suomenliput. Pullat menivät hyvin kaupauksi töissä ja rasiat tyhjenivät nopeasti. Kaikki kehuivat korvapuustejamme, mikä tarkoittaa, että suomalaiset herkut kelpasivat briteille!

Yli 50 korvapuustia leivottiin!
Bootsin puustit
Suomalaisia puusteja työkavereille. (museo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti